Következő koncertjeink

A Seventeen BigBand mottója: "A blues, amit játszok, a jazz, amit érzek!"

Miles Davis     

Seventeen Biography

A Seventeen bigband 2000 decemberében alakult fiatal, a bigband zenét szerető, lelkes, amatőr zenészekből, főként a XVII. kerületi zeneiskola jelenlegi és volt diákjaiból.

Az együttes tagjai számára a tanulás, a fejlődés, a szakmai kihívás az, ami az inspirációt jelenti, és nem tuolsó sorban az együttzenélés.

A Seventeen Big band az elmúlt egy évtizetben rendszeres szereplőjévé vált a helyi fesztiváloknak. Fellépéseik főként a XVII. kerületii, illetve budapesti rendezvényeken vannak, de számtalan zenei fesztivál, klub fellépés, céges rendezvény, minősítő koncert is áll mögöttük. A hazai fellépéseken kívül többször  koncerteztek Olasz- valamint Görögországban.

Megalakulásuk óta az ország több Jazz fesztiváljáni s felléptek: Hajdúböszörményben, Harkányban, Barcson, Sajószögeden....

Az évente megrendezésre kerülő Budapesti Big Band feztivál állandó résztvevői, ahol 2008-ban az "A" kategóriában ezüst fokozatot értek el.

A zenekar elsődleges célja a big band zene minél szélesebb körben való megkedveltetése. Mivel koncertjeikkel minden korosztályt szeretnének szórakoztatni, ezért műsorukban számtalan stílus megtalálható, többet között a seing, mambo, rock, funky valamint a hagyományos jazz standard feldolgozások.

 

 

 
Minősítések:
 
Budapesti Big Band fesztivál
2008.
"A" kategória: Ezüst fokozat